Merdanelerde Doğru Kauçuk Seçimi; Kauçuk merdaneler kullanıldıkları yerlere ve işlevlerine göre değerlendirilmedir. Baskı tekniğine, mürekkep çeşidine , kullanılan solvente, baskı hızına ve baskı şekline göre kauçuk merdane çeşitleri değişmektedir. Bütün bunlar değerlendirilerek doğru bir seçim yapılmalıdır. Firmamız size bu konuda her türlü teknik desteği vermeye hazırdır.
Merdanenin Depolanması; Kauçuk merdaneler nemli ve sıcak yerlerden uzak tutulmalı ve güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Merdaneler aslıya takılarak korunmalı ve deformasyona uğratabilecek herhangi bir maddeyle temas halinde olmamalıdır. Tozsuz ve temiz bir ortamda kendi ambalajıyla saklanmalıdır.
Yedekleme; Mevcutta kullanılan her kauçuk merdanenin mutlaka bir yedeği bulundurulmalıdır. Yeni bir merdane alındığında kullanıma konmalı ve baskıda kullanılan çıkartılıp temizlenip depolanmalıdır. Yedekler normal oda sıcaklığında ve temiz bir yerde depo edilmelidir. Her altı ayda bir yedekler ile kullanılanlar yer değiştirilmelidir. Yedek merdaneler birbirleriyle temas etmeyecek şekilde dikey bir biçimde askıda ambalajıyla muhafaza edilmelidir.
Merdane Ayarı; Merdane ayarının doğru bir şekilde yapılması ömrü açısından oldukça önemlidir. Özellikle kış aylarında merdaneler çok hafif temas edicek şekilde ayarlanmalıdır çünkü makine çalışmaya başladığında sürtünmeyle oluşan sıcaklık ve mürekkebin absorbsiyonuyla merdaneler yayılacaktır. Makine çalışmaya başladıktan 20-30 dk içinde merdane ayarları tekrar kontrol edilmeli ve gerekirse tekrar ayarlanmalıdır. Merdaneler mürekkebi kalıba transfer edebilecek şekilde mümkün olduğu kadar hafif baskı ile ayarlanmalıdır. Merdane ayarları, beyaz boya ile iz alınarak yapılmalıdır.
Merdanenin Yıkanması; Kauçuk merdaneler belli aralıklarla uygun yıkama maddesiyle temizlenmelidir. Kullanılan merdane çeşidine göre yıkama solventleri değişmektedir. Merdaneler tiner, benzin gibi maddelerle temizlenmemeli, teknik yardım alarak yıkama çözeltisi seçilmeli ve uygulanmalıdır. Firmamız size bu konuda destek vermekten memnuniyet duyacaktır. Makine ustası hergün merdaneleri kontrol etmeli ve mürekkep birikimini önlemelidir. Soyulma, damarlaşma, emülsiyonlaşma, aşırı kalıp sürtünmesi, jelleşme, mürekkep birikimi eksik yada yanlış yıkamadan kaynaklanan sorunlardır.
Merdanenin Yenilenmesi ; Eğer merdane yüzeyi birikmiş, kurumuş yağlardan, mürekkeplerden, solventlerden dolayı sertleşmiş ve parlaklaşmış ise, ya da merdaneden dolayı iyi bir baskı sağlanamıyorsa merdanelerinizi yenilenemenin zamanı gelmiş demektir. Firmamıza merdanelerinizi kaplanmak üzere güvenle gönderebilirsiniz.